DANS, RÖRELSEGLÄDJE & GEMENSKAP

VÅRA KURSER

NIVÅER

1 – Nybörjare. Du har inte dansat tidigare eller har gått 1-2 terminer.

2– Fortsättare. Du har dansat minst två terminer, denna typ av dans.
Eller längre av andra stilar så du har lätt att lära.

3 – Erfaren. Du har flera års erfarenhet av aktuell dansstil,
Kunskaper inom teknik och stilförståelse i aktuell typ av dans.

4 – Avancerad. du har flera års erfarenhet,
Goda förkunskaper inom teknik och stilförståelse samt är motiverad och danshungrig.

Ö – Öppen nivå

PRISER

45 minuter: 1210:-
50 minuter: 1290:-
60 minuter: 1390:-
70 minuter: 1490:- 
90 minuter: 1690:-

Spets & Next Generation: 4050:-

[cwShop]

beskrivning av dansstilarna

I BOKSTAVSORDNING

 AfroFusion

Fräscha grooves till modern afropop! Mer kommersiell än traditionell afrikansk dans och influerad av moderna streetstilar. Bered dig på att svettas som på ett party i den afrikanska natten!

 Balett 

Vi eftersträvar lätthet i rörelserna och rena linjer. Vi tränar hållning, koordination, musikalitet, balans och styrka. Baletten ger en god teknisk grund som man har nytta av även i andra dansstilar. För de yngre barnen blandas övningar med friare, fantasifulla moment.

Förb.(-eredande) Balett

På ett lättsamt och lekfullt sätt introduceras balettens rörelser och positioner. Övningar blandas med friare, fantasifulla moment.

Barndans

På ett lekfullt och fantasifullt sätt inspireras barnen till rörelseglädje, koordinationsträning, balans, smidighet, kroppskännedom och samarbete. Vi dansar till olika typer av musik.

Commercial

En klass med fokus på attityd, uttryck och koreografi. En kommersiell dansstil med inslag av olika street- och jazz-stilar. Inspirationen hämtas från bland annat artist-akter och musikvideos. Vi dansar till pop och hiphop.

Contemporary/Lyrical

En flödande, uttrycksfull dans, med fokus på känsla, uttryck och teknik! Vi kommer i kontakt med vad dans kan förmedla samtidigt som tekniken byggs fram. Du använder hela din kropp för att uttrycka dig och beröra genom dansen och musiken.

Dansmix

Här får du prova på olika dansstilar. Vilka beror lite på vilken lärare du möter, men exempel är Streetdance, Showdans, Disco och Modern, till varierad musik.
Vi övar smidighet, styrka, koordination, olika uttryck och presentation. Lektionen innehåller uppvärmning, övningar och kombinationer/koreografi. Allt anpassat efter åldersgrupp och nivå. Med de yngsta även improvisation och danslek.

Disco

Disco är en medryckande dans med mycket puls och energi. 
Dansa roliga rörelsekombinationer till upptempo låtar som gör dig peppad och glad! Du kommer att gå ifrån klassen svettig och inspirerad! 

EXPERIMENTAL
 
På denna klass står friheten i fokus då vi utforskar olika dansformer, tekniker och musikgenrer. Exempelvis kommer vi jobba med piruetter, groove och golvarbete utan att vara fast i en specifik stil. Vi jobbar med improvisation för att hitta verktyg för den egna dansstilens utveckling och även koreografi. På denna klass finns inget rätt eller fel utan vi jobbar utifrån våran kropps begränsningar och endast fantasin sätter gränserna.
Har du dansat med Amanda tidigare så kommer du att känna igen dig och det är meningen att du ska kunna fortsätta i denna grupp!
 

Feminine HipHop

Släpp loss och låt musiken förvandla dig till en riktig power-diva (tänk Beyonce)! Gå ALL IN och du kommer gå, stå och må som en katt! Fokus på glädje, teknik och känsla. 

Freestyle

Hiphop! Improvisation! Musik! Du får inspiration och vägledning att hitta din röst, ditt sätt att uttrycka dig genom dansen. Alla nivåer välkomna! Sharing is caring!

HipHop/Street

HipHop/Street samlar stilar som Locking, Poping, Old School, New School och Break Dance. Vi strävar efter tyngd och kraft i rörelserna och övar oss i att hitta ett eget uttryck.
Vi dansar till Hiphop, RnB och pop.
Lektionen innehåller uppvärmning, övningar och kombinationer/koreografi. Allt anpassat efter åldersgrupp och nivå.

Jazz -teknik

Jazz är från början en slags blandning av klassisk balett och den tidiga afro-amerikanska kulturens rytmiska dansstilar. Idag finns jazzen i bland annat musikaler, andra scénshower och film. I den här kursen fokuserar vi på teknik och du får chansen att verkligen utvecklas i din dans. Vi lär oss mer om grundläggande positioner, hållning och placering, styrka, smidighet och musikalitet. Vi tränar snurrar, hopp och förflyttningssteg och även kombinationer. Vi dansar till medryckande musik och har kul medan vi tränar!

Jazzfunk

Linjer, mjukhet och tekniska moment från jazzen i en dynamisk kombination med tyngd och uttryck från street/hiphop/funk.

Mix

Som dansmix fast för tonåringar. Högt tempo och energi, uttryck och glädje.

MixItUp

En fartfylld klass med attityd och rörelseglädje! Vi lär kombinationer inom show- och streetdance.

Next Generation

Ett program för dig som har en del förkunskaper och talang men främst älskar att dansa och vill utvecklas inom dansen tillsammans med din grupp. I programmet ingår 4-6 klasser i veckan varav 2-3 är bestämda och resten kan du välja själv. Intagning.

Repertoar
 
En exklusiv möjlighet för dig som kommit långt i ditt sätt att ta till dig undervisning och förvalta den och är hungrig på att utvecklas mer. Vi jobbar stil-överskridande, alltid med musiken och nummerbyggande i fokus. Intagning.
 

 Showjazz

En medryckande mix av Showdans och Jazzdans, och för tonåringarna även Commercial. Vi tränar de tekniska grunderna från jazzen och showar loss till bl.a musikalmusik och pop. Vi övar smidighet, styrka, koordination, och presentation. Lektionen innehåller uppvärmning, övningar och kombinationer/koreografi. Allt anpassat efter åldersgrupp och nivå.

ShowMix

En uttrycksfull blandning! Förberedande för Showjazz och Jazz.

StreetMix

En härlig blandning av klasserna Dansmix och Hiphop/Street. Förberedande för Hiphop/Street.

Spets

Ett program för dig som har en del förkunskaper och talang men främst älskar att dansa och vill utvecklas inom dansen tillsammans med din grupp. I programmet ingår 4-6 klasser i veckan varav 2-3 är bestämda och resten kan du välja själv. Intagning.

Urban Fusion

Det kommer hela tiden nya stilar inom streetdance och den nutida dansen. Genrer blandas och dansen utvecklas och hittar nya uttryck. Urban Fusion är en grymt härlig klass med fokus på musikalitet, uttryck och känsla.

Sköna Söndag

Du kanske känt det spritta i dansnerven när du suttit i publiken på showerna? Eller sett barnen träna på sina danser hemma men de har förbjudit dig att anmäla dig till samma kurs? Nu ÄNTLIGEN kommer det finnas en klass för Dig! Prestigelöst och kul till härlig (vi älskar inte endast ny)musik inom hiphop, funk och mer. Med Thomas Benstem, som är 40plus och också låtsas vara vuxen. Du är mellan 25 och döden.

MAIL: MINNA@MOVE2DANCE.SE